Kan man lita på att turspel och lotterier avgörs av slumpen?

Slumpen går inte att kontrollera men det går att ta reda på om den finns i de spel som erbjuds. Lotteriinspektionen har i uppdrag att kontrollera att turbaserade spel, som till exempel lotterier och kasinospel, avgörs av slumpen. Detta gäller både fysiska lotter och digitala spelautomater.

Lotteriinspektionen ser till att den svenska spelmarknaden är laglig, säker och pålitlig. Alla spelbolag som har licens att bedriva spel i Sverige kontrolleras av myndighetens tjänstemän.

De flesta spel som anordnas utanför Sveriges gränser, till exempel på Malta, Gibraltar eller i England, kontrolleras av lokala myndigheter. Det finns spel och lotterier som inte kontrolleras av spelmyndigheter – dessa spel kan baseras på slumpen men är utom kontroll.

Kontrollerar allt från fysiska lotter till slumptalsgeneratorer på Internet

Lotteriinspektionen kontrollerar att alla slumptalsgeneratorer är godkända, vilket även gäller spel på Internet. Myndigheten granskar utfall, miljö och programkod för att kunna garantera att spelen är säkra.

Kontrollen utförs på alla former av spel som baseras på slumpen, det vill säga allt från lottdragningar till Internetpoker och bingospel.

Vid tillverkningen av fysiska lotter blandas vinst- och nitlotter. Det går inte att ta reda på om det är en vinstlott utan att förstöra lottens skrapfält.

Mer från WikiBet:

Spelbolag som WikiBet rekommenderar

  [fcrp_feat_sc sc_id="344"]
Sidebar