Vilket spelbolag är bäst på sport?

Nästan alla spelbolag erbjuder spel på sport, men vilket spelbolag är bäst? Det kan vara svårt att veta, men WikiBet är här för att hjälpa dig.

Faktum är att det finns en tävling i spelbranschen där bolagen tävlar mot varandra inom olika kategorier.

Det brittiska spelbolaget Bet365 har vunnit kategorin bästa spelbolag inom sportspel tre år i rad.

[fcrp_feat_sc sc_id=”425″]

Att tänka på när du ska välja spelbolag för att spela på sport

Vid första anblicken skiljer sig inte spelbolagen särskilt mycket från varandra när det kommer till hur deras erbjudande inom sportspel och odds ser ut, men här är några aspekter att tänka på för att hitta ett bra spelbolag för att spela på sport.

Utbud

Det kanske viktigaste kriteriet när du vill spela på sport är att hitta ett spelbolag som har stort utbud av spelmöjligheter. Utbudet ska helst både vara brett och djupt.

Ett brett utbud betyder att spelbolaget erbjuder spel på många olika sporter, ligor och tävlingar. Som spelare är det roligare att spela hos ett spelbolag där du inte bara väljer mellan fotboll och ishockey, utan där du dessutom kan spela på lite mer nischade sporter – som friidrott eller Formel 1. Eller kanske rent av lokal idrott nära där du bor, om du vill spela på det?

Att det finns ett stort djup i spelbolagets erbjudande betyder att varje spelmarknad, det vill säga en specifik match eller en tävling, har många olika spelalternativ. Ett spelalternativ kan vara olika typer av specialspel, så som dubbelchans, wincast eller scorecast.

Många spelbolag använder samma leverantörer för oddssättning och riskhantering. Därför har till exempel Unibet, LeoVegas, Mr Green och Paf väldigt liknande spelutbud.

Livespel

Något som ökar i popularitet är att spela live, det vill säga under matchens eller tävlingens gång. Kanske ser du att ett fotbollslag är överlägset i början av andra halvlek? Kanske ser du att en tennisspelare börjar bli trött? Då kan det vara dags att lägga ett livespel.

När du ska spela live vill du, precis som under utbud, ha många olika spelmarknader och speltyper att välja mellan. Här brukar det vara ganska stor skillnad mellan olika spelbolag. En del spelbolag tar bort speltyper när matcherna startar, så

Vid livespel är det också viktigt att spelbolaget erbjuder en hemsida som är lätt att hitta på och att mobilapplikationen är lättnavigerad. Men kanske allra viktigast är att spelbolaget uppdaterar sina liveodds snabbt och tar emot insatser snabbt. Spelbolag som är duktiga på livespel, som till exempel Bet365 och Betfair, kan granska och ta emot ditt spel på bara någon sekund. Det låter kanske lite, men under en pågående match är varje sekund viktig.

Ytterligare en viktig del när det kommer till livespel är spelbolagens mobilapplikationer. Om du till exempel är på plats på en arena och ser en match vill du kan du komma att vilja lägga ett spel under matchens gång. LeoVegas och Bet365 brukar anses ha de bästa apparna för livespel.

Odds

Den sista punkten som är viktig när du väljer spelbolag för att spela på sport är odds. WikiBet väljer att ta upp kriteriet sist, både för att det är minst och mest viktigt av kriterierna.

Vilket odds spelbolaget erbjuder är minst viktigt eftersom det generellt sett skiljer väldigt lite mellan olika spelbolags odds. Som ny spelare är inte den där sista hundradelen i bättre odds det som gör skillnaden mellan om du blir en vinnande spelare eller inte. Information, kunskap, tålamod och money management kommer vara dina begränsande faktorer.

Men samtidigt – om du är en duktig spelare, eller har ambitioner att bli en, så kan spelbolagens olika odds vara helt avgörande för hur mycket pengar du tjänar.

Ett sätt att maximera sitt spel på sport är att jämföra spelbolagens odds och alltid spela hos det spelbolag som erbjuder bäst odds på just den matchen eller tävlingen du vill spela på. Precis som när du jämför varor på Prisjakt eller hotellpriser hos Trivago vill du hitta bästa pris (högst odds) hos spelbolagen.

För att alltid ge dig själv chansen att spela där oddsen är som bäst behöver du dock spelkonton hos flera olika spelbolag.

Bästa spelbolag för att spela på sport

Så, baserat på de här kriterierna, vilket spelbolag är bäst om du vill spela på sport?

WikiBet rekommenderar att du väljer Bet365. Det är ett av världens största spelbolag och har väldigt många olika speltyper, roliga specialspel och sänder mycket sport (gratis) i sin webb-TV-kanal. Utbudet är både brett och djupt.

Och bli inte avskräckt av spelbolagets lite skräniga reklam. Tre år i rad Bet365 blivit utsedda till världens bästa spelbolag inom sportspel – ett ganska bra betyg.

[fcrp_feat_sc sc_id=”425″]

Komplettera med LeoVegas, Betfair och/eller Pinnacle

Har du redan ett spelkonto hos något annat spelbolag sedan tidigare kan du med fördel komplettera med Bet365 för att jämföra utbud, speltyper och odds. Är du medlem hos Bet365 rekommenderar WikiBet att du även har LeoVegas, Betfair och/eller Pinnacle för att kunna jämföra odds och utbud. Tycker du om Stryktipset eller andra typer av poolspel är Svenska Spel spelbolaget för dig. Gällande spel på hästar är ATG svårslagna i Sverige.

Läs mer om spelbolag som tar emot stora insatser här: Vilka spelbolag tar emot stora insatser?

[fcrp_feat_sc sc_id=”501″]

Mer från WikiBet:

Spelbolag som WikiBet rekommenderar

  [fcrp_feat_sc sc_id="344"]
Sidebar