Hur fungerar TV-Triss och Månadsklöver?

Triss är Sveriges mest populära skraplott och förutom chansen att vinna 1 miljon kronor direkt på skrapet finns möjlighet att vinna TV-Triss och Månadsklöver. Låt oss gå igenom de två olika specialvinsterna.

En spelare som skrapar fram tre stycken TV-symboler på sin lott får komma till TV4 och skrapa en TV-Triss. Själva skrapet i TV-studion görs med hjälp av särskilda skraplotter, och det är dessa som kallas för ”TV-Triss”.

Så fungerar TV-Triss och att skrapa i TV

En TV-Triss består, precis som en vanlig Triss, av ett skrapfält med nio beloppsvärden. En stor skillnad mot vanliga lotter är dock att det är garanterad vinst på TV-Triss, det finns med andra ord 3 st belopp under skrapfältet som är lika.

Vinst på TV-Triss betalas ut som som ett engångsbelopp direkt efter genomförd fördelningsdragning. Utbetalningen görs enbart till ett bankkonto där spelaren står som kontohavare.

Om vinsten på en TV-Triss ska delas mellan flera spelare, till exempel om de spelat ett så kallat ”bolagsspel”, måste bolagsinnehavarna anmäla det i förväg till Svenska Spel. Därefter ska bolaget utse en huvudman som ska företräda bolaget i TV-skrapet.

Den som vinner en TV-Triss på sin vanliga lott behöver inte skrapa i TV-sändningen om man inte vill. De som deltar i TV-sändningen går med på att Svenska Spel kan använda foto och film från skrapet i marknadsföringssyfte.

Triss Månadsklöver

Den som köpt en Triss skrapat fram tre klöversymboler har vunnit Månadsklöver, vilket betyder en viss vinstsumma månadsvis i ett antal år.

Månadsklöver ger chans att vinna 10 000, 15 000, 30 000 eller 100 000 kronor per månad. Antalet år som pengarna kommer utbetalas kan vara 10, 15, 20 eller 25 år.

Att skrapa Månadsklöver görs genom två speciallotter av triss. Dessa kallas Beloppslotter och Årslotter.

  • Årslott har ett skrapfält med nio antalsvärden varav tre är sinsemellan lika.
  • Beloppslott har ett skrapfält med nio beloppsvärden varav tre är sinsemellan lika.

Spelaren som vunnit Månadsklöver får välja en Årslott och en Beloppslott och skrapar de valda lotterna efter varandra. Det belopp per månad som förekommer tre gånger i skrapfältet på Beloppslotten blir månadsvinsten, och det antal år som kommer tre gånger på årslotten blir antalet år.

Månadsklöver kan betalas ut som engångsbelopp

Om den som vunnit på Månadsklöver inte kan medverka i fördelningsdragningen, eller om vinnaren avlider, kan vinsten i Månadsklöver betalas ut som ett engångsbelopp.

Skulle det vara så att den som vunnit Månadsklöver avlider under den tid som vinstutbetalningen fortfarande pågår betalas resterande vinst ut som ett engångsbelopp till dödsboet. Summan blir då diskonterad med den ränta som gäller svenska statens statsobligation på betalningsdagen.

Lästips: Hur ofta vinner man på Triss?

Mer från WikiBet:

Tips: Spelbolag med svensk licens

No coupons found.

18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Bonusen är giltig i 60 dagar

Sidebar