Vad är scorecast?

Scorecast är en speltyp där du ska förutse en viss målskytt i matchen i kombination med det exakta slutresultatet.

Scorecast spelas på ett fast odds där du ska kombinera slutresultatet med någon form av målskyttespel. Det kan till exempel vara första målskytt i matchen, sista målskytt i matchen eller att spelaren gör mål någon gång under matchen.

Väjer du det sistnämnda spelar det ingen roll när i matchen spelaren gör mål, men det är, som alltid, viktigt att läsa spelbolagens regler och villkor för varje speltyp.

De flesta spelbolag erbjuder scorecast

Speltypen erbjuds av en mängd olika spelbolag, så som Bet365, Svenska Spel, Unibet, LeoVegas med flera.

Både alternativet för målskytt och slutresultatet måste vara korrekt för att du ska vinna på scorecast. Det räcker med andra ord inte att sätta antingen målskyttespelet eller slutresultatet, utan det är kombinationen som är grejen.

Scorecast är vanligt när man bygger ett eget spel i spelbolagens Bet Builder, något som blivit allt mer populärt. I Bet Builder väljer man manuellt vilka odds på en och samma match man vill spela på och kombinerar dem till en kupong. Scorecast kan sägas vara en ”färdig” variant av ett sådant kombinationsspel.

Exempel på scorecast:

  • Manchester Uniteds Victor Nilsson-Lindelöf gör första målet i matchen och matchen slutar med seger för Chelsea med 2-1.
  • Brasiliens Neymar gör sista målet i matchen mot Argentina och matchen slutar 1-1.

Wincast är en ”enklare” variant

En spelvariant som liknar den här speltypen är wincast. Skillnaden är att i wincast räcker det med att spela på målskytt och slutresultat som 1X2, det vill säga inte själva slutresultatet som i scorecast.

Sammanfattning: Scorecast

⚽ Hur fungerar scorecast?

Scorecast är typ av spel på odds där du ska tippa på en viss målskytt i matchen i kombination med det exakta slutresultatet. Till exempel ”Kalle gör mål och matchen slutar 2-1”. Både målskyttespelet och slutresultatet måste gå in för att spelet ska rättas som vinst.

▶️ Vad är skillnaden mot wincast?

Scorecast går ut på att sätta det exakta slutresultatet, medan det i wincast ”bara” behöver vara rätt i form av 1, X eller 2. Det spelar alltså ingen roll om det blir 2-1 eller 3-0 i wincast (om du tippat 1:a + rätt målskytt.

✅ Var kan jag streama europeisk toppfotboll?

Vad många inte känner till är att LeoVegas har samma leverantör för oddssättning som Unibet och William Hill. Det innebär att du kan spela till likadana odds när du hämtar bonusen från LeoVegas. Du kan dessutom streama europeisk toppfotboll hos dem. Gå till LeoVegas här » för att få deras bonus eller varför inte testa nya GoGoCasino här »

Mer från WikiBet:

Tips: Spelbolag med svensk licens

No coupons found.

18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Bonusen är giltig i 60 dagar

Sidebar