Vad är bingo?

Bingo är ett spel där spelaren ska få ett antal slumpmässigt utvalda nummer eller symboler i särskild ordning, till exempel som en vågrät rad på en nummerbricka.

Möjligheten att vinna beror på om de nummer som dras av bingoföreståndaren finns på spelarens bricka. Spelformen kräver att spelaren är närvarande på spelplatsen. Den som vinner måste begära att få ut sin vinst direkt och det är vanligt att en vinnande spelare ropar högt av glädje.

Spelet har sitt ursprung i det italienska brickbaserade lottospelet ”Lo Giuoco del Lotto d’Italia”, från 1500-talet.

Tre typer av bingo

I Sverige spelas olika typer av bingo: variantbingo, automatbingo och storbingo. Spelen bedrivs oftast i särskilda lokaler, så kallade bingohallar, men det förekommer även att man spelar det vid särskilda evenemang, till exempel på en campingplats eller en stor parkering sittande i sin bil (så kallat ”bilbingo”).

Bingospel på nätet, även kallat internetbingo eller onlinebingo, är inte samma sak som ”bingo” i lagens bemärkelse, enligt Lotteriinspektionen. I lotterilagen betraktas internetbingo som ett så kallat nummerspel.

Mer från WikiBet:

Tips: Spelbolag med svensk licens

No coupons found.

18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Bonusen är giltig i 60 dagar

Sidebar