Vad är arbitrage?

Arbitrage är en spelmetod och strategi där du spelar på flera utfall, och där du vinner oavsett vad resultatet blir.

Arbitrage som bettingstrategi är möjligt tack vare att:

  1. Spelbolag erbjuder olika odds, och
  2. För att enskilda spelbolag ofta justerar sina odds

Tillfällen att betta med arbitrage uppstår bland annat när flera spelbolag har olika uppfattningar om en viss marknad. Det vill säga de har olika odds på en match eller händelse. Som spelare kan du då spela hos bägge spelbolagen, och oavsett utfall gå med totalvinst.

Ett annat scenario är att spelbolag ändrar sina odds. Du kan till exempel spela tidigt på en match eller ett evenemang, och efter några dagar uppdaterar oddssättarna sina odds så att du kan dra nytta av arbitrage tack vare de tidiga spelen du placerade.

Dra nytta av spelbolagens olika odds

Vinsten garanteras eftersom de kombinerade oddsen bildar en negativ marginal för spelbolagen, något som är till dig som spelares fördel.

I finansbranschen är arbitragehandel en strategi som går ut på att sälja tillgångar (till exempel aktier) lågt och köpa högt på flera marknader samtidigt.

Arbitragesituationer inträffar ofta vid mindre evenemang eller på avskilda spelmarknader, där omsättningen inte är speciellt stor och där information är svårtillgänglig eller svårtolkad.

Exempel på arbitrage betting

Pinnacle var ett populärt spelbolag för att spela med arbitrage eftersom de har låg marginal (höga odds) och tar emot stora insatser. Tyvärr har de gjort om en del sedan de var på sin ”peak”, men det finns flera andra spelbolag som passar bra för arbitragespel.

Låt oss ta ett exempel med odds på en tennismatch för att förklara arbitrage:

Spelare 1 Spelare 2 Marknadsprocent
Odds hos Spelbolag A 1,300 3,930 102,4 %
Odds hos Spelbolag B 1,420 2,900 104,9 %
Arbitrage 1,420 3,930 95,9 % (vinstmarginal 4,1%)

Genom att jämföra oddsen på Spelare 1 hos Spelbolag A med Spelare 2 hos Spelbolag B vänds spelbolagens respektive marginal till din favör.

Den garanterade vinsten blir i exemplet 4,1% (100 – 95,9 = 4,1). Det kan tyckas lite, men den som sätter arbitrage i system kan vinna mycket pengar över tid. Dessutom är risken vid fullt tillämpad arbitragebetting nära noll.

Vilket spelbolag är bäst för arbitrage?

Vill du spela med arbitrage rekommenderar WikiBet att du öppnar ett spelkonto hos flera spelbolag. Det gör att du kan jämföra deras utbud och hitta odds som sticker ut.

Ett exempel är om Spelbolag A ger odds 2.10 på ett utfall och ett annat spelbolag ger 2.20 på det motsatta. Då kan du fördela din insats hos bägge spelbolagen för att dra nytta av arbitragemöjligheten.

LeoVegas är ett spelbolag som använder Kambi och som ger en generös startbonus. Deras sportutbud med odds är detsamma som Unibet, men välkomstbonusen är oftast mer generös.

Har du redan flera spelkonton bör du komplettera med LeoVegas för att åtminstone ”hämta” deras bonus. Omsätt insatsen och bonusbeloppet som krävs så kan du ta ut extrapengarna sedan för att använda i ditt arbitragespelande.

Mer från WikiBet:

Tips: Spelbolag med svensk licens

No coupons found.

18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Bonusen är giltig i 60 dagar

Sidebar