Hur spelar man Stryktipset?

Stryktipset är ett spel från Svenska Spel som går ut på att tippa rätt utgång i 13 förutbestämda fotbollsmatcher.

Spelet har funnits sedan 1934 och innehåll fram till 1969 tolv matcher. Namnet ”Stryktipset” kommer från att spelarna på de allra första kupongerna strök ett streck över de alternativ man inte trodde på.

Visste du förresten att Europatipset till en början hette Italienska Stryktipset? Detta eftersom matcherna på Europatipset då enbart innehöll matcher från italienska ligan.

Så spelar man Stryktipset

Stryktipset är ett tipsspel/poolspel, vilket betyder att spelarna på ett eller annat sätt spelar mot varandra om en gemensam prispott. Stryktipset kan tippas för en vecka eller samtidigt för 5 eller 10 veckor i följd.

I god tid innan speldag, som alltid är en lördag, väljer Svenska Spel ut vilka matcher som ska tas med på spelkupongen. Som spelare väljer du om varje match ska sluta med hemmaseger, oavgjort eller med seger för bortalaget – även kallat 1X2-spel.

Minst 10 rätt krävs för att vinna på Stryktipset

För att ha chans att vinna måste du ha minst 10 rätt, men om (för) många spelare prickar in rätt Stryktipsrad kan utbetalningen för 10 (och 11) rätt utebli. Den överförs då till nästa spelomgång (jackpot).

När du spelar Stryktipset kan du välja att gardera matcher med hel- och/eller halvgardering, samt även spela med olika typer av system.

Vid inställda eller flyttad match lottas spelresultatet för matchen. Lottningen sker med hjälp av Tio Tidningars Tips.

65 procents återbetalning

Av alla samlade insatser på en Stryktipsomgång anslås 65 procent av insatserna till vinstmedel. Vinstmedlen fördelas på fyra vinstgrupper och till Svenska Spels garantifond.

Garantifonden garanterar att en vinnare som är ensam med 13 rätt får minst tio miljoner, den så kallade Garantivinsten.

Antal rätt Andel av vinstpotten
Vinstgrupp 1 13 40 %
Vinstgrupp 2 12 15 %
Vinstgrupp 3 11 12 %
Vinstgrupp 4 10 25 %
Garantifonden 8 %

Matcher på Stryktipset kan lottas

Om en match på Stryktipset inte kan avgöras sportsligt sker lottning. I artikeln Hur lottas stryktipset? kan du läsa mer om hur själva lottningen går till.

I korta drag handlar det om att man utgår från Tio Tidningars Tips, men med en liten twist – för att sprida ut chanserna på 1, X och 2.

Mer från WikiBet:

Tips: Spelbolag med svensk licens

No coupons found.

18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Bonusen är giltig i 60 dagar

Sidebar