Vad är Grand Salami?

Grand Salami är en spelform där du spelar på ett större antal spelobjekt i ett och samma spel. Oftast sker spelet på det totala antalet mål i flera matcher i baseboll, ishockey eller fotboll.

Spelet arrangeras oftast på det totala antalet mål som görs i matcher som spelas på samma dag/kväll i en och samma liga. Till exempel i en Premier League-dag eller NHL-omgång.

Spelarens uppgift är att tippa om det totalt blir fler eller färre mål än vad spelbolagens oddssättare tror. Grand Salami är med andra ord ett ”vanligt” Över/Under-spel, men där flera matcher räknas in.

Spelformen är hos svenska spelbolag som mest vanlig på ishockey.

Namnet ”Grand Salami” kommer från…

…salamikorv! Nej, tyvärr inte. Spelformen har fått sitt namn från basebollvärlden och kommer ursprungligen från uttrycket ”grand slam”.

En grand slam i baseboll är en homerun med spelare på alla tre baserna, vilket innebär att laget slår hem fyra rundor i ett och samma slag (slagmannen plus de tre baserna).

Den första grand slamen i professionell baseboll sägs ha slagits den 10 september 1881. Men det är en helt annan historia.

Att tänka på om du ska spela på Grand Salami

Grand Salami-spel lämpar sig som bäst som nöjesspel då spelbolagen generellt sett inte tar emot så höga insatser på speltypen. Spelet är ett spel på fasta odds.

Vad du ska tänka på när du spelar är att analysera varje enskild match för att se om det finns en eller flera Över/Under-linor som du anser sitter fel. Hittar du till exempel två matcher i en omgång av totalt sex stycken som du anser är för låga eller för höga finns en rimlig sannolikhet att Grand Salami-spelet ger dig spelvärde.

Alla spelbolag erbjuder inte Grand Salami som spelform, men Bethard och Unibet har dem då och då i sitt utbud.

Mer från WikiBet:

Tips: Spelbolag med svensk licens

No coupons found.

18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Bonusen är giltig i 60 dagar

Sidebar