Vad är money management?

Money management, eller pengahantering som är den raka svenska översättningen, är ett speluttryck som beskriver hur en spelare använder sin spelbudget.

Många tror att det som skiljer en framgångsrik spelare från en förlorande spelare är hur bra spel den första lägger. Det är förstås sant till viss del, men i överraskande många fall handlar det snarare om att spelarna är olika duktiga på att hantera sin spelkassa, det vill säga fördela insatserna fördelaktigt.

Att upprätthålla en god nivå money management handlar om att ta kalkylerade risker. Det betyder att spel – och dess insatser – placeras i förhållande till spelbudgeten, den värdering som gjorts för spelet och det odds som erbjuds från spelbolaget.

Noterbart är att teorierna för money management gäller oavsett om spelkassan är 100 kronor eller 100 000 kronor. Tankesättet fungerar även oavsett vad du spelar på; odds, hästar, poker och så vidare.

Vikten av en plan

Att hushålla med sina spel och enbart investera i rätt avvägda spel är A och O för en duktig spelare. En spelare som har en plan för sitt spelande, en strategi för till exempel insatsnivåerna bestäms, är mer stadig under sämre perioder, när variansen gör sig påmind.

Planen för sitt spelande kan gälla både vilka spelobjekt spelaren väljer, men lika mycket hur insatserna ska fördelas och utvecklas. En insatsstrategi som förespråkas av flera professionella spelare är ”flat betting”, vilket innebär att insatsen är densamma för alla spel. Andra föredrar ökande insatssystem som till exempel Martingale, där insatsen dubbleras vid varje förlust.

Det finns många system och inget rätt eller fel. Tvärtom kan det vara både lärorikt och roligt att som spelare försöka bygga sin egen plan och insatsstrategi. Att spela är mer än att hitta rätt odds.

Money management kan liknas vid ett bra försvar

Förenklat är genvägen till bra money management att ta ett steg tillbaka, placera sina insatser konsekvent (läs: utefter en plan) och ha tålamod.

”In essence, good ’money management’ is a lot like playing good defense.  Money management will allow you to “stay in the game” during tough times so that good handicapping strategies (your offense) can put you ahead.”
– SportsInsights

Ett speluttryck som ligger nära för att hantera sin spelkassa på rätt sätt är units. Även att bokföra sina spel är nyttigt för den som över tid vill bli en vinnande spelare.

Sammanfattning: Money Management

Vad heter Money Management på svenska?

Det svenska uttrycket för money management används sälla, men den översättning som förekommer är pengahantering. Ordet beskriver bra vad det handlar om; att placera insatser i förhållande till 1) spelbudgeten, 2) värderingen som gjorts för spelet och 3) det odds som erbjuds från spelbolaget.

När fungerar Money Management?

Teorierna för money management gäller oavsett om spelkassan är 100 kronor eller 100 000 kr. Tankesättet fungerar även oavsett vad du spelar på; odds, hästar, poker och så vidare.

Hos vilket spelbolag kan jag streama europeisk fotboll?

Ett av de största och mest populära spelbolagen med svensk licens är LeoVegas. De erbjuder fri streaming av flera europeiska fotbollsligor samt ger en bra välkomstbonus. Gå till LeoVegas här » för att bli medlem smidigt med Bank-ID.

Mer från WikiBet:

Tips: Spelbolag med svensk licens

No coupons found.

18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Bonusen är giltig i 60 dagar

Sidebar