Vad har spelbolag för regler för bonusar?

När den svenska spelmarknaden gick över till spellicenser från och med 1 januari 2019 trädde även ett nytt enhetligt regelverk för bonusar i kraft. Ett spelbolag får till exempel bara erbjuda bonus en (1) gång till en och samma kund.

Spelinspektionen är den statliga aktör som i Sverige kontrollerar alla spelbolag med svensk licens.

Myndigheten har gått ut med tydliga instruktioner kring vad som gäller kring bonusar och erbjudanden, så som kampanjer.

En regel efter den nya spellagstiftningen är att information om villkor och regler för ett bonuserbjudande klart och tydligt ska framgå både i samband med att erbjudandet lämnas, till exempel i reklam, samt när det nyttjas av spelaren.

Spelaren ska ha minst 60 dagar på sig att uppfylla bonnusvillkoren

Spelinspektionen beskriver att:

  • En bonus till en spelare får inte erbjudas på andra villkor än de som under samma förutsättningar erbjuds andra spelare som spelar samma spel.
  • En spelare ska ha minst 60 dagar på sig att uppfylla de villkor som har knutits till en utbetalning av en bonus, till exempel krav på omsättning eller andra regler.
  • En licenshavare (alltså ett spelbolag) får bara erbjuda en (1) bonus även om licensen omfattar flera varumärken. Detta gäller även om en spelare har ”olika spelkonton” i de olika varumärkena.

Det är också så att utbetalning av en bonus ska ske ”så snart det är möjligt” efter det att villkoren har uppfyllts. Bonuspengarna ska med andra ord sättas in som ”riktiga” medel på kundens spelkonto så fort bonusreglerna är uppfyllda.

Regler och villkor för bonusar skiljer sig mellan olika spelbolag

Viktigt att notera är att även om Spelinspektionen är tydlig med vilka regler spelbolagen ska följa när de erbjuder bonusar så skiljer sig oftast varje faktiskt bonus från spelbolag till spelbolag.

Det är med andra ord viktigt att läsa igenom spelbolagens regler och villkor innan du ska nyttja en bonus.

Mer från WikiBet:

Tips: Spelbolag med svensk licens

No coupons found.

18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Bonusen är giltig i 60 dagar

Sidebar