Vad är en spelautomat?

En spelautomat är en maskin eller automat där en spelare kan spela om pengar eller varor, och i vissa fall enbart frispel. Utfallet bestäms av slumpen och den vanligaste spelautomaten i Sverige heter Vegas.

Det finns olika typer av spelautomater. Den ena typen heter värdeautomater och finns på restauranger med utskänkningstillstånd. Den andra sorten är penningautomater, som finns på fartyg.

Det finns även en typ av spelautomat som heter varuspelsautomat, och de ger vinster i form av varor. Till sist har vi förströelsespel, som bara ger vinst i form av frispel.

En spelautomat bedöms vara ett riskabelt spel

Det är bara Vegas från Svenska Spel som är godkända av Lotteriinspektionen och får finnas i Sverige. Skälet till detta monopol är att spelautomater, där man kan vinna pengar och inte bara varor eller frispel, bedöms medföra störst risk för att skapa spelberoende och spelmissbruk.

Runt om i landet finns dock ett stort antal illegala spelautomater. De omsätter stora summor pengar och finansierar ofta i sin tur annan organiserad brottslighet. Lotteriinspektionen arbetar tillsammans med polis och åklagare för att få bort dessa automater från marknaden.

Mer från WikiBet:

Tips: Spelbolag med svensk licens

No coupons found.

18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Bonusen är giltig i 60 dagar

Sidebar