Vad är trixie, patent och yankee?

Ett populärt sätt att spela på odds är att göra kombinationer av flera val, till exempel flera olika matcher som en Trixie, Patent eller Yankee.

Vid kombinationsspel behöver flera matcher på spelkupongen falla ut på rätt sätt för att spelet ska gå med vinst.

Några vanliga kombinationsspel är Trixie, Patent och Yankee. Spelkombinationerna bygger på speluttrycken singel, dubbel och trippel och kan användas vid till exempel spel på 1X2.

  • Singel är ett (1) spel som utgörs av ett val, till exempel en match.
  • Dubbel är ett (1) spel som utgörs av två av varandra beroende val, till exempel två olika matcher.
  • Trippel är ett (1) spel som utgörs av tre av varandra beroende val, till exempel tre olika matcher.

Kombinationer av spelval, som dubbel och trippel, ger högre totalodds än de enskilda matcherna (singelspel), eftersom de enskilda oddsen multipliceras med varandra. Som en spegling av att oddset ökar minskar också sannolikheten för det kombinerade utfallet.

Trixie

Trixie är fyra spel som täcker ett begränsat antal variationer av tre val. Trixie består av en trippel och tre dubblar.

Patent

Patent är sju spel som täcker samtliga variationer av tre val. Patent består med andra ord av en trippel, tre dubblar och tre singlar.

Yankee

Yankee är elva spel som täcker ett begränsat antal variationer av fyra val. Yankee består av en fyrling, 4 tripplar och sex dubblar.

Lucky 15

Lucky 15 är femton spel som täcker samtliga variationer av fyra val. Lucky 15 består med andra ord av en fyrling, 4 tripplar, sex dubblar och fyra singlar.

Fler alternativ

Principen att kombinera spelval och odds på det här sättet finns även för speltyper med fler alternativ (matcher). De heter då Kanadensare (5 kombinerade spelval), Heinz (6 st), Super Heinz (7 st) och Goliath (8 st).

Vilka spelbolag erbjuder kombinationsspel?

I stort sett alla spelbolag som erbjuder spel på fasta odds tillåter även kombinationsspel, Bet365 och LeoVegas är två av dem.

Spelbolag som Pinnacle är mer inriktade på singelspel (oftast med höga insatser) men det går att kombinera spelalternativ.

Betfair erbjuder kombinationsspel i sin oddsavdelning, men inte i spelbörsen.

Mer från WikiBet:

Tips: Spelbolag med svensk licens

No coupons found.

18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Bonusen är giltig i 60 dagar

Sidebar